Intohimona luominen
Tervetuloa sivuillemme. Leivonta-yrityksemme taustalla on neljä tyttöä Kuusamosta, ja olemme osana Vuosi Yrittäjänä-projektissa.
Yrityksemme ideana on valmistaa leivonnaisia asiakkaan toiveita kuunnellen.
Kaikki leipomukset on tehty hygieenisessä ympäristössä, hygieniapassit omaavien leipureiden käsittelyssä
SITRUUNAKAKKU -
olemme kehitelleet kevääseen raikkaan reseptin!
Kokeile itse:
Sitruunakakkupohja:
5 munaa
2.5 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
¼ tl Dr.Oetker leivinjauhetta
1 sitruunan kuoriraaste
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
2 tl Dr.Oetker sitruuna-aromia
Vatkaa munia ja sokeria täydellä teholla n. 12 minuuttia.
Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan varovasti käännellen.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta keltainen kuori. Lisää taikinaan.
Lisää loput aineet ja kääntele sekaan.
Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Voit sipaista hieman öljyä leivinpaperille, jotta se pysyy reunoilla.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175°C uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla, jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, kakkupohja on valmis. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Täyte:
250g voita
8 dl tomusokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dr.Oetker sitruuna-aromia
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa tak vaniljasokeria
200g valkosuklaata
Vatkaa pehmeää voita muutama minuutti, kunnes väri vaalenee.
Lisää aluksi 5dl tomusokeria. Vatkaa kunnes seos on tasaista.
Lisää tuorejuusto. Vatkaa kunnes seos on tasaista.
Lisää loput 3dl tomusokeria.
Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Ota täytteestä ¼ sivuun.
Ota pari palaa suklaata talteen, rouhi muu valkosuklaa. Älä sekoita muuhun täytteeseen!
Kostutus:
1.8 dl vettä
½ sitruuna
Purista puolikkaan sitruunan mehut veteen.
Kakun täyttäminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Käytä sitruunavedestä ⅓ ensimmäisen pohjan kostutukseen.
Levitä puolet täytteestä ensimmäisen pohjan päälle.
Ripottele puolet valkosuklaarouheesta täytteen päälle.
Aseta seuraava kakkupohja täytteen päälle. Kostuta, täytä ja aseta viimeinen kerros täytteen päälle. Kostuta.
Koristelu:
Dr.Oetker keltaista sokerimassaa
Dr.Oetker vihreää geeliväriä
Dr.Oetker hopeahelmiä
Ota sivuun jätetystä täytteestä muutama kaksi ruokalusikallista. Värjää se vihreällä geelivärillä.
Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Kakku saa jäädä "läpikuultavaksi", täytettä ei riitä peittämään koko kakkua.
Kauli sokerimassaa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi levyksi.
Ota sokerimassasta kukkamuotilla noin 10 kukkaa.
Laita vihreä täyte pussiin, leikkaa kärkeen pieni reikä. Pursota kukan varsia kakun reunoille ja päälle.
Sulata pari palaa valkosuklaata. Dippaa hopeahelmen pää pienesti valkosuklaassa. Aseta sokerimassakukan keskelle.
Asettele valmiit kukat pursotettujen kukanvarsien päihin.
Nauti!
Vinkki: Kakku on parempaa seuraavana päivänä!